Domowe wypieki z ze sklepiku szkolnego w fajnych cenach
6 Październik 2015
Dlaczego bardzo lubimy chleb?
6 Październik 2015

Chleb w dalekiej formy

Pieczywo jest pewną z kluczowych dziedzin polskiego menu każdego dnia. Czerpiemy spośród nim do budowania w momencie śniadań, podwieczorków czy kolacji. Spożywamy je na różne sposoby także w rozmaitych odmianach. Pierwszy z naszych posiłków to często kromka posmarowana serkiem, czekoladą lub powidłem. Potem lunch do pracy, złożony z bułki wypełnionej zieloną sałatą, mozzarellą, ogórkiem i bazylią. Gdy nadchodzi wieczór ponownie do góry przychodzi nam chleb, tym zupełnie podany na gorąco. Warto tu przekroić na pół sztangielkę i na dowolną z połówek nałożyć pieczarki, paprykę oraz żółty ser, i następnie włożyć do rozgrzanego piekarnika. Mamy oraz możliwość zrobienia sobie tostów z wszystkim zapełnieniem i zalać je sosem jogurtowym. Inspiracji możemy korzystać tu nieskończenie wiele, i zależą one jedynie od tego, co nam przemyka po głowie. W jakimś rodzaju użycia chleba odnajdujemy coś dla siebie. I choć zdajemy sobie sprawę, iż w zbyt dużych dawkach wszystko szkodzi, to temu produktowi często nie jesteśmy w bycie się oprzeć. Żeby nieco poszerzyć sobie jadłospis spośród nim w wadze głównej, możemy też sami go upiec. Zaprezentuje się to niezwykle proste, a i wielkość punktów jest tutaj niewielka. Żeby to wszystko poszło zgodnie z planem , wskazany jest nam pewny wzór także doskonałe nastawienie.  

Comments are closed.